20110601

TenTemPiés PRESENTEERT DEBUUTALBUM 15 JUNI IN PARADISO


TenTemPiés presenteert debuutalbum 15 juni in Paradiso


Op 15 juni 2011 brengt de Amsterdamse rock-mestizo band TenTemPiés haar debuutalbum uit, genaamd ‘Canto Para Gritar’. De release van het twaalf nummers tellende album gaat gepaard met een CD presentatie op dezelfde datum in Amsterdamse poptempel Paradiso. Ter promotie van dit wapenfeit wordt ‘Leon’, de eerste single van het album, gratis ter download aangeboden.


Met het Spaanstalige album levert de band een krachtig mengsel van genres: elementen uit de latin rock, ska, reggae en bij vlagen hiphop zijn samengesmeed tot een muziekstijl die ze Damsko Mestizo hebben gedoopt. Vrolijk, exotisch en energiek zijn trefwoorden waarmee de muziek van TenTemPiés vaak wordt beschreven en dat is bij dit album niet anders.


Voor de Spaanstalige luisteraar onthult zich echter een meer serieuze ondertoon. De teksten, geschreven door frontman Maurino Alarcón, zijn geïnspireerd door politieke kwesties en sociale onrechtvaardigheid wereldwijd. Als zoon van Chilleense politieke vluchtelingen is hij opgegroeid in Amsterdam maar raakte hij desondanks sterk beïnvloed door zijn familie en volk. De drijfveer om een stem te geven aan onderdrukten is dan ook de kern van TenTemPiés en van het album ‘Canto Para Gritar’ (vertaling: ‘Ik zing om te kunnen schreeuwen’).


CD presentatie
Om van de CD presentatie op 15 juni in de Amsterdamse Paradiso een gedenkwaardige avond te maken heeft TenTemPiés een aantal muzikale vrienden opgetrommeld. Het voorprogramma wordt verzorgd door Humanos Magicos met een flinke dosis dansbare psychedelische ‘desert rock’. Daarna presenteert TenTemPiés hun album met een gloednieuwe live show. Naast het spelen van nog nooit eerder uitgevoerde nummers heeft de band een aantal andere verrassingen in petto zoals enkele speciale gastmuzikanten die mee zullen spelen. Om er tenslotte voor te zorgen dat het feest gewoon latino-stijl door blijft gaan, neemt Fiesta Macumba direct na de optredens de muziekverzorging over. Het gehele programma vangt aan om 20:30 uur en kaartjes zijn slechts voor een tientje (inclusief lidmaatschap) te koop via www.paradiso.nl.


Download de single
Als opwarmer voor ‘Canto Para Gritar’ biedt TenTemPiés de eerste single van het album, ‘Leon’, gratis ter download aan. Het afgelopen weekend waren opnames voor de bijbehorende videoclip gemaakt in een spontane actie pal voor het monument op de Dam in Amsterdam. Deze clip zal binnenkort verschijnen.


Over TenTemPiés
Na de oprichting in 2008 weet TenTemPiés al snel een reputatie te verwerven in het Amsterdamse muziekcircuit vanwege hun opzwepende live shows en dansbare muziek. In 2009 brengt de band een zelfgetitelde demo EP uit, die binnen een jaar uitverkoopt tijdens shows. Hetzelfde jaar maakt een groter publiek kennis met TenTemPiés wanneer ze in de finale belanden van de Amsterdamse Popprijs. Een tweede EP genaamd ‘Por Ahora’ volgt enkele maanden later waarmee geld wordt ingezameld voor de slachtoffers van de zware aardbeving die Chili trof in Februari 2010. Als zijproject levert frontman Maurino Alarcón later dat jaar een bijdrage aan het album ‘Across’ (Unexpected Records, 2010) van Perquisite als een van de twaalf gastvocalisten. Deze onverwachte samenwerking brengt het nummer ‘Me Despido’ voort, dat in muziektijdschrift OOR wordt genoemd als “misschien wel het mooiste nummer van het album.”


Downloadlink León


TenTemPiés
Humanos Mágicos
Fiesta Macumba
AGENDA CULTURAL. CíRCULO D.M.