20110211

CARMEN IN DE KAASFABRIEK

Foto: Jacinto Manzano

De voorstelling zal te zien zijn tijdens het dansfestival ‘Dans in de Wereld’ in het Muiderpoorttheater te Amsterdam. Na de voorstelling vindt er een nagesprek plaats.
 Datum: Vrijdag 18 februari 

Aanvang: 20.30 uur 
Locatie:  Muiderpoorttheater, Tweede van Swindenstraat 26, Amsterdam
Toegangsprijs: € 11,- reductieprijs € 9,- 
Reserveren: 020 - 668 1313 
Online reserveren: info@muiderpoorttheater.nl

 ‘Carmen danst de Kaasfabriek’ is een aangepaste voorstelling, afgeleid van de muziektheatervoorstelling ‘Carmen in de Kaasfabriek’, eerder gepresenteerd in de oude fabriekshallen in Alkmaar.
 In de kaasfabriek in Alkmaar maken in de jaren ’70 de eerste Spaanse dames hun intrede. Lopende banden, machines en kaas vermengen zich met de opzwepende ritmes van deze kaasmaaksters. Heimwee, liefde en verlangen doorbreken de dagelijkse discipline.
 In ‘Carmen danst de Kaasfabriek’ onderzoekt theatermaakster en flamencodanseres Irene de Bruin de theatrale kwaliteiten van flamenco. De verschillende palos -stijlen- van flamenco, hebben ieder een eigen verhaal en intentie, door de geschiedenis heen ontwikkeld. Weg uit het Andalusische leven, brengt zij deze overleveringen in een Nederlandse context. Op zoek naar zijn gemene deler.
 Uitgangspunt voor deze voorstelling zijn de verhalen van Spaanse migranten. De voorstelling is tot stand gekomen met vergevorderde flamencodansers. Flamencodans, muziek, theater en projecties vullen elkaar aan.
 Irene de Bruin heeft getraind bij verschillende flamencodansers in Sevilla, Spanje. Nog steeds keert zij  ieder jaar terug om zich ‘te laven aan de bron’. De wisselwerking van flamenco, theater en innerlijke beleving is als een rode draad verweven in haar voorstellingen.
 Concept & choreografie: Irene de Bruin
Flamencozang: Heléna Pérez
Flamencogitaar: Edsart Udo de Haes
Kaasmaaksters: Roos Bastiaan, Marlies Bootsma, Liesbeth Diesfeldt, Patricia Dienst, Yolanda Hornero, Mathies en Patricia Wessels.
Carmen 2e generatie: Anouk de Bruijn
Carmen dolle mina: Camie Bonger
Video: Rodolfo Vejar
Licht: Petyr Veenstra
Visagie: Alejandra Nettel

 ‘Carmen danst de Kaasfabriek’ is  een productie van Dimension4 Theatre en is tot stand gekomen dankzij de steun van het VSB fonds, Provincie Noord-Holland, het Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds voor Cultuurparticipatie en Artiance, centrum voor de kunsten in Alkmaar. Kijk voor meer informatie op www.dimension4theatre.com 
AGENDA CULTURAL. CíRCULO D.M.