por: Claudia Beteta
Aardappel 1 kilo
andijvie 500 gramschoon gemaakt
ui 1
stukzout naar eigen smaakgemalen
witte peper snufje
nootmuskaat snufje
boter 75 gram
melk indien nodig
Schil de aardappels en snij ze in gelijkmatige stukjes en doe ze dan in grootte pan en zet de aardappels voor 2/3 in het water.
Was de andijvie in ruim koud water en laat hem goed uit lekken.
Als de andijvie goed uitgelekt is snij hem dan in rag fijne reepjes met een hele scherpe mes.
Breng intussen de aardappels aan de kook samen met de klein gesneden ui en een beetje zout en maak ze gaar.
Als de aardappels gaar zijn giet men dit af en stoomt men dit droog.
Doe er een klont boter bij de aardappels en wat witte peper en nootmuskaat en stamp dit goed door elkaar (of met een mixer) tot een mooie droge puree.
Roer tenslotte de andijvie door de aardappel puree en zet hem even weer terug op hoog vuur ongeveer 1 a 2 minuten.
Als de stamppot wat droog is kan men er wat melk aan toevoegen.
De stamppot gelijk opdienen anders gaart de andijve en word slap.
0 reacties:
Publicar un comentario