20200226

Landelijke antiracismedemonstratie 2020 STA OP Tegen Racisme



Route: Dam - Dokwerker.

De wereld schudt op haar grondvesten. Onzekerheid groeid door economische crises, oorlogsdreiging en door de klimaatcrisis aangewakkerde natuurrampen. Internationaal zien wij hoe extreemrechts en autoritaire leiders, maar ook delen van de gevestigde politiek, de woede hierover gebruiken om racistische hetzes tegen hele bevolkingsgroepen te voeren.

Ook in Nederland neemt racisme toe, mede door de opkomst en doorbraak van extreemrechtse partijen, groeperingen en media. De haat in het publieke debat zet mensen aan tot verbaal en fysiek geweld tegen anderen, bijvoorbeeld tegen anti Zwarte Piet-activisten.

Discriminatie is in Nederland aan de orde van de dag. Islamofobie is door jarenlange propaganda een gegeven geworden. Ook doemen opnieuw antisemitische complottheorieën op.

Mensen met een arbeidshandicap komen moeizaam aan het werk, vrouwen worden nog steeds onderbetaald en LHBTI'ers voelen zich op straat en op de werkvloer niet gerespecteerd.

Mensen die vluchten voor oorlogsgeweld, onderdrukking, honger en klimaatrampen worden onder mensonterende omstandigheden op Griekse eilanden en in Libië in kampen opgesloten.

Dat is waarom wij zeggen: sta op! Het is tijd om kleur te bekennen:

- tegen discriminatie en racisme, voor diversiteit en solidariteit!
- tegen wapenhandel, oorlogspolitiek en klimaatchaos, voor een menselijk asielbeleid!
- tegen de opmars van extreemrechts, voor een sociaal en rechtvaardig Nederland!

Teken de oproeptekst voor de demonstratie hier: https://forms.gle/cjsERQwQsPt3TDeX6

Meehelpen mobiliseren? Neem contact met ons op om materiaal op te halen!