20150228

Cantate Cantoro in de Meervaart


Wat ben je als bereisde Afro-Cubaanse Nederlander?
Een wereldburger!


Jorge Martínez Galán, musicus en componist, geeft expressie aan zijn droom, door werelddelen, ja de hele mensheid, te verbinden met zijn muziek. ‘Het anders zijn van cultuur, ras of religie verdwijnt als sneeuw voor de zon bij het gezamenlijk maken van en luisteren naar muziek.’ zegt hij.
In 2012 heeft hij, samen met zijn koor, voor het eerst een Cantate neergezet, dit jaar gaan zij het op 15 maart, voor een deel gesubsidieerd door het Amsterdams Fonds voor de Kunsten, in Theater de Meervaart te Amsterdam dubbel en dwars nog eens doen. Uiteraard wordt deze Theater Première mooier en groter, ze hebben tenslotte veel geleerd in de laatste drie jaar en willen dat graag delen met het publiek.
Een enorm enthousiast koor, professionele zangers en muzikanten, een kinderkoor, het kan alleen maar een spektakel worden. Nieuwe liedjes,
De drie reizen met Coro Cantoro naar Cuba zorgde voor een beter gevoel voor de Cubaanse muziek, ritmes, cultuur en geschiedenis. De workshops met de Cubaanse koren heeft Coro Cantoro zang technisch en in zanguitvoering zelfvertrouwen en nog meer enthousiasme gegeven.

Samen met zijn band en zijn koor, Coro Cantoro, heeft hij sinds 2002 zijn droom verder uitgediept. Hij componeert liedjes waarin een vleugje Nederland is verwerkt. Het vermengen van folklore, diverse klanken en ritmes, en het spelen met teksten zorgt voor een nieuwe trend in de Cubaanse muziek. Cuba krijgt iets mee van ons kleine landje, ver weg in Europa. Wij worden meegevoerd naar Caribische palmbomen en Latijns-Amerikaanse geluiden. De ritmes van de Afrikaanse trom, meegenomen door de slaven, raken ons diep in ons hart. Zij vormen de essentie van de Cubaanse muziek.

Jorge’s composities gaan over liefde, enthousiasme, betrokkenheid en het overstijgen van onszelf, zodat onze wereld, vandaag en in de toekomst, een betere plaats wordt om in te leven. Zijn bevlogenheid weerkaats op zijn .
Hoor de tres, met zijn drie dubbelkorige snaren, de rumba in het ritme van de claves en de scherpe tik van de maracas doorklinken in zijn repertoire, hoor Jorge’s liefde voor muziek en voor de mensheid.

Kom naar De Meervaart! AGENDA CULTURAL. CíRCULO D.M.