20150312

AMSTERDAM DEELT 8 DUIZEND LEEF EN LEER-PASSEN UIT


Publicación original en DEMET. INFORMACIóN DE LA REDACCIóN. CíRCULO D.M.
Beter leren lezen, schrijven en computeren. De Gemeente Amsterdam maakt dat nu nog gemakkelijker voor de duizenden inwoners van Amsterdam. Al sinds een maand kunnen mensen daarvoor een zogenoemde Leef en Leer-pas krijgen. De eerste passen zijn in de bibliotheek Slotermeer uitgereikt. Sinds de lancering zijn 8 duizend passen verspreid.
“Met de Leef en Leer-pas kunnen mensen korting krijgen op allerlei plekken in de wijk waar mensen kunnen leren. De pas geeft toegang tot allerlei kortingen aan nieuwe manieren om je basisvaardigheden te werken,” aldus Claudette Verpalen van Leef en Leer.
De pas is een samenwerking tussen Amsterdamse instellingen en vrijwilligers. Met de Leef en leer-pas kunnen Amsterdammers taal-, reken- en computervaardigheden oefenen op www.oefenen.nl. Dit is een e-learning platform voor mensen die zelfstandig, interactief aan de slag willen met het verbeteren van hun basisvaardigheden. Met de Leef en leer-pas krijgen mensen ook korting op bepaalde cursussen in de buurt.
Wethouder Simone Kukenheim is blij met de komst van de pas. “Mensen leren allemaal op een andere manier. Sommige door te praten met vrienden en vriendinnen. Anderen ’s avonds thuis achter de computer of in de bibliotheek. Het is dus erg belangrijk dat we op verschillende manieren taal aanbieden en deze pas helpt daarbij,” aldus wethouder Kukenheim.