20150108

CHOCOLATE ARTE PROJECT BIJ PEPPERMANGO


  

Woensdag 14 januari vindt bij Peppermango op de Rozengracht 35 in Amsterdam de feestelijke opening plaats van de van de groeiende collectie chocoladeportretten van kunstenares Laura Reiman.

 De portretten zijn onderdeel van het Chocolate Arte project, een kunstproject over chocolade en haar rijke culturele geschiedenis, opgezet door Laura Reiman in samenwerking met Muzaffer Demir van PepperMango.

Het project bestaat uit een groeiende portrettengallerij van portretten geschilderd met pure chocolade en een kunsteducatief project voor kinderen uit de verschillende landen waar cacao verbouwd of verwerkt wordt.

De portretten zijn gedurende het afgelopen jaar bij Peppermango geschilderd. De geportretteerden zijn bezoekers van de winkel, maar ook mensen uit  Mexico, Ghana en Ecuador die de kunstenaar direct of indirect kent.

Met de portretten wil zij laten zien hoe we zonder dat we het weten met elkaar in verbinding staan, door de producten die we consumeren, verhandelen en produceren. De portretten plakken als het ware 'een gezicht' op de chocolade; het gezicht brengt ons terug naar een relatie van mens tot mens, in plaats van een anonieme relatie als die van producent tot consument. Het brengt hopelijk een besef van verantwoordelijkheid teweeg als het gaat om wat we consumeren en wat we ervan (willen) weten. Omdat de portretten van pure chocolade zijn en niet met conserveringsmiddelen worden behandeld worden ze met de tijd letterlijk ouder. Dit geeft heel mooi onze vergankelijkheid weer en staat het symbool voor het feit dat we uiteindelijk allemaal stoffelijk zijn, we zijn wat we eten.

Tijdens de opening zal tevens de crowdfunding voor het kunst educatieproject onder de aandacht gebracht worden.

De opening vindt plaats tussen 15:00 en 18:00 uur.

 
Het project wordt ondersteund door Peppermango en door Chocoweb.nl, doormiddel van sponsoring in Chchukululu Chocolade uit Ecuador, advies en fondsenwerving via de website.
AGENDA CULTURAL. CíRCULO D.M.