20100318

BENEFIET SOS-CHILI-NU!!

20-03-2010
De Chileense gemeenschap in Nederland organiseert komende zaterdag 20 maart een solidariteitsavond voor de slachtoffers van de aardbeving van 27 februari. Het geld dat tijdens dit concert en tijdens de andere activiteiten wordt opgehaald, gaat naar de vrouwen van Coliumo.
Het vissersdorp Coliumo, op dertig kilometer ten noorden van hoofdstad Concepción, is een gemeenschap die voor haar bestaan afhankelijk is van de vis- en algenvangst.
Het is één van de plekken in Chili die het hardst geraakt werd door de aardbeving en daarop volgende tsunami van 27 februari 2010. In het dorp hebben de vissers een sterke vakbond waar 40 vrouwen en hun families bij aangesloten zijn. 21 van deze vrouwen hebben bij de ramp al hun bezittingen -waaronder hun huizen, boten en visnetten- verloren.
Zij hebben momenteel onderdak gevonden in de loods van de vakbond. Om weer aan de slag te kunnen en om in de behoeften van hun families te voorzien, hebben zij dringend hulp nodig. Alleen zo kunnen zij hun huizen heropbouwen en aan nieuwe boten en productiemiddelen komen nodig voor de wederopbouw van het dorp.

De solidariteitsavond zal vergezeld gaan van lekker eten, cocktails, live- muziek, DJ’s.

- Aanvang 18:00 uur
- Chileense eten en hapjes
- Het muziekprogramma begint om 18:30 uur
- De DJ’s draaien vanaf 24:00 uur

De live muziek zal onder andere verzorgd worden door:

- Newen Copihue (volksdans uit Chili)
- Arrayan
- Los Chileneuros
- The Band Hotel
- Tentempiés
- DJ Eduardo (Que Pasa)
- DJ Rodrigo (Que Pasa/ Macumba)

SOS-CHILI-NU is een actie van de Chileense gemeenschap in Nederland met de steun van de Wilde Ganzen. Als je niet kan deelnemen aan een van onze activiteiten, maar toch een bijdrage wil leveren aan het project voor de vissers van Coliume, kan dat op de volgende rekening: 40000 t.n.v. Wilde Ganzen o.v.v. SOS-CHILI-NU


Castellano

La comunidad chilena en Holanda organiza una jornada de solidaridad el próximo sábado 20 de marzo, en beneficio de los afectados del terremoto y tsunami del 27 de febrero de 2010. La ayuda recolectada durante esta y otras actividades a realizarse va en beneficio de las mujeres pescadoras y algueras de la caleta de Coliumo.

Coliumo, ubicado a 30 Km al norte de Concepción, en la región del BioBío, está habitado por familias cuya subsistencia depende de la actividad pesquera.
Es una de las zonas más destruidas por el terremoto y maremoto ocurrido en Chile en febrero pasado. La organización esta integrada por 40 mujeres, de las cuales 21 perdieron todas sus pertenencias (casa, botes, redes, etc.) por lo cual sus familias se encuentran albergadas en un precario galpón del sindicato, incluyendo niños y adultos mayores.
Precisan ayuda para reconstruir sus viviendas, embarcaciones y materiales de trabajo con la finalidad de retomar sus actividades productivas y así satisfacer las necesidades básicas de sus familias.

Te invitamos a solidarizar en una noche con buena comida, cócteles, música en vivo , DJ’s y muy buen ambiente.

- Puertas abiertas a partir de las 18:00 hrs
- Comida Chilena
- El programa musical comienza a las 18:30 hrs.
A partir de las 24:00 fiesta bailable con DJ’s

Música en vivo con la actuación entre otros de:

- Newen Copihue, bailes folclóricos de Chile
- Arrayan
- Los Chileneuros
- The Band Hotel
- Tentempiés
- DJ Eduardo (Que pasa)
- DJ Rodrigo (Que pasa/Macumba)

SOS-CHILI-NU es una campaña de la Comunidad Chilena en Holanda con el apoyo de Wilde Ganzen. Si no puede participar de las actividades puede hacer su contribución para el proyecto a las pescadoras de Coliume a
la siguiente cuenta: 40000 t.n.v. Wilde Ganzen o.v.v. SOS-CHILI-NU


vanaf 18:00 uur tot laat in de avond....
Academia de Tango
Korte Leidsedwarsstraat 12
1017 RC Amsterdam
Entree: 7 euro

AL FONDO HAY SITIO. CíRCULO D. M.