20091107

MIJN DOOD, DE DOODFoto & audio installatie door Alejandra Nettel in Kortsluiting november 2009.
Adres Kortsluiting; 1e Schinkelstraat 16, 1075 TX Amsterdam oud-zuid.

Kortsluiting is een voormalige transformatorruimte waarin de installatie "mijn dood, de dood" de hele novembermaand te zien is. Vanaf de straat is de installatie door een glazen deur te bezichtigen en de ruimte is verlicht van 10:00 tot 22:00 uur.

De installatie bestaat uit een verzameling foto's van afbeeldingen die in Mexico gebruikt worden als representatie voor; la Muerte, la Catrina, la Dentona, la Flaca.Er is een video opname te zien (dagelijks van 19:00 - 22:00 uur) en te beluisteren  waarop een aantal mensen antwoord geven op de vraag; wat is de dood voor jou?
Nettel heeft mensen geintervieuwd uit de culturele en wetenschappelijke wereld, waaronder kunstenaars en journalisten, over het thema de dood. Deze audio presentatie gebruikt Nettel in haar installatie die speciaal voor Kortsluiting werd ingericht  op de dag van Allerzielen. Op 10 november is er een opening in de ernaast gelegen gaarkeuken MKZ.
Vanaf 18:00 uur is iedereen welkom voor een drankje.Voor een MKZ veganistische maaltijd (op eigen kosten €5) tijdig reserveren 020-6790712.

Alejandra Nettel is actrice en fotograaf. Ze heeft een grote belangstelling voor hedendaagse kunst. In haar werk is te zien hoe ze verschillende vormen van kunst mengt tot een theater voorstelling, een performance, een installatie of tentoonstelling.Nettel vindt haar inspiratie in eeuwenoude tradities, antropologie, rituelen en in de observatie en communicatie met mensen in haar omgeving.Meestal nodigt haar interpretatie van een bepaald thema uit tot nadenken over existentiële vraagstukken.

Voor meer informatie 020 6794123 Marie Raemakers.
www.binnenpret.org
www.alejandranettel.comAGENDA CULTURAL. CíRCULO D. M.