20091014

fiesta colombiana




Persbericht
Tilburg, 12 oktober 2009

Colombiaans Salsafeest in Tilburg: Fiesta Colombiana!
Dus jij wilde salsa?

Mundial Productions start in samenwerking met Salsa Info & DJ Gee-Ar een reeks avonden in Midi met als thema: Zuid-Amerika & the Caribbean. De eerste avond op 6 november brengt Colombiaanse muziek met Francisco Peña y La Banda. De muzikale omlijsting is in handen van de Brabantse salsakenner DJ Gee-Ar. Het betreft een nieuw feest in Tilburg.

Y tú querías salsa?
Francisco Peña heeft een rijke muzikale cv. Zo studeerde hij op de Universiteit Del Valle in Colombia, waar hij afstudeerde op de trompet. Tegenwoordig woont hij in Amsterdam, waar hij vanaf 2000 zichzelf onderscheidt als trompettist, arrangeur en muziekproducent van eigen projecten. Onlangs kwam zijn nieuwe cd uit: ‘Y tú querías salsa?’ –vrij vertaald ‘Dus jij wilde salsa?’.

“Ik zal op Fiesta Colombiana de meeste nummers van mijn nieuwe cd spelen, aangevuld met de leukste nummers van andere platen”, geeft Peña aan. “Het is echte salsa dura, dus heel fijn om op te dansen”. Zelf kijkt hij uit naar Fiesta Colombiana: “Ik ben trots als Colombiaan dat er in Nederland een salsa-feest met de naam van mijn land wordt gehouden”.

Première op Fiesta Colombiana
Hoewel de cd al uit is, vindt de releaseparty plaats op 7 november in Amsterdam. De cd is wel verkrijgbaar voor de bezoekers van de Colombiaanse avond in het Midi Theater. “Door de drukke zomerfeesten heb ik geen tijd gehad om mijn cd officieel uit te brengen. Op Fiesta Colombiana kan het publiek dan ook voor het eerst op de nieuwe nummers swingen”.

Fiesta Colombiana begint om 21.00 uur in Midi Theater. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar voor €13 (excl.servicekosten) via
www.midi-theater.nl en aan de kassa op de avond zelf voor €15 (excl. servicekosten).

Meer Mundial-activiteiten in Midi Theater: 6 november Fiesta Colombiana, 4 december Salsa Cubana, 6 december Ladies Only, 27 december Ladies Only. AGENDA CULTURAL. CíRCULO D. M.