20090925

inti-illimani concierto22-10-2009
Calypso Theather
Wijk bij Duurstede
http://www.calypsotheater.nl/


23-10-2009
Tropentheater
Amsterdam
http://www.tropentheater.nl/


más información:
info@organisatiewinkel.nlInti-Illimani Histórico is een van de bekendste muziekgroepen van de ‘Beweging van het Nieuwe Chileense Lied’. Inti-Illimani is in 1967 opgericht en in zijn ruim 40 jarige bestaan heeft de groep de wereld rondgereisd om zijn muziek ten gehore te brengen. Muziek die niet alleen vertelt over de muzikale geschiedenis van het Latijnsamerikaanse continent, maar ook over de geschiedenis van de mensen, hun strijd, de liefde, dromen en feesten.

De musici van Inti- Illimani Histórico hebben veel affectie en respect voor de oorspronkelijke van

muzikale tradities van hun land en hun continent, maar hun muziek is een product van deze tijd, waarbij de folklore het beginpunt is voor de ontwikkeling van een geheel eigen stijl.


Inti-Illimani heeft meer dan 40 LP’s/CD’s geproduceerd en ontving ontelbare onderscheidingen. Tijdens de dictatuur van Pinochet woonden leden van de groep 16 jaar lang in ballingschap in Italië. In dat land haalde Inti-Illimani met het thema ‘Alturas’ de eerste plaats op de hitlijsten. In de loop der jaren heeft Inti-Illimani met zeer veel verschillende artiesten samengewerkt, o.a. met Sting, Paco Peña, John Williams, Peter Gabriel, Mercedes Sosa en Roberto de Simone. Zij hebben in alle grote theaters ter wereld opgetreden.


De musici van Inti-Illimani Histórico bespelen meer dan 16 blaas-, slag-, en snaarinstrumenten afkomstig uit Latijns Amerika, Europa en Afrika. Zij hebben zowel eigen composities als muzikale thema’s en liedteksten van anderen op hun repertoire.


Horacio Salinas (artistiek leider sinds 1967) , Horacio Duran en José Seves behoorden bij de oorspronkelijke oprichters van de groep en hebben al die jaren duidelijk hun stempel gedrukt op het repertoire en de composities.

Jorge Ball maakte al eerder gedurende een aantal jaren deel uit van de groep en de drie jonge musici completeren de groep: Fernando Julio, Camilo Salinas en Danilo Donoso.


Tussen 1973 en 2008 heeft Inti-Illimani vele malen in Nederland opgetreden, o.a. in Muziekcentrum Vredenburg, De Oosterpoort, Stadsschouwburg Eindhoven, de Leidse Schouwburg, Stadsschouwburg Heerlen, De Meervaart, Paradiso, De Melkweg en Carré. AGENDA CULTURAL. CíRCULO D. M.