20090311

nieuw werk 4


designed by MultiSonja

Met op 16 maart (v.l.n.r. op de foto) : Anna Rottier, Frank Irving en Jeannie Charlene, Heleen van den Hombergh, Florus van Rooijen, Leonie Kuipers en Marjolein Vogels , Bas Kohler, Tet Koffeman, Bert Wagenaar van Kreveld.

Nieuw Werk is een podium voor professionele theatermakers uit alle disciplines om feedback te krijgen van collega's en ander publiek. Om nieuw materiaal uit te proberen of om een nieuwe interpretatie te geven aan bestaand materiaal.

Een belangrijk doel van Nieuw Werk is dat theatermakers aan elkaar en andere geïnteresseerden kunnen laten zien hoe ze met hun vak bezig zijn. De uitwisseling levert misschien nieuwe samenwerkingsverbanden op tussen de verschillende theaterdisciplines of – makers.

De avond bestaat uit maximaal 4 à 5 presentaties. Na afloop is er een dialoog tussen de makers en het publiek. Zo krijgt het publiek een kijkje achter de schermen en zullen de theatermakers wellicht een stapje dichter bij het eindresultaat komen.

Bert Wagenaar van Kreveld is iniatiefnemer van Nieuw Werk. Vanaf 2009 zal hij deze avond samen met Anna Rottier organiseren in Podium Westerdok: www.podiumwesterdok.nl

Anna Rottier volgde na haar eindexamen gymnasium (1989) een jaar in Parijs de Franse toneelopleiding École Florent. In 1998 studeerde ze af aan de Arnhemse Toneelschool. In 2001 richtte ze samen met collega-acteurs de theatergroep Polly Maggoo op waarvan ze vijf jaar lang de artistieke- en zakelijke leiding had. In 2006 heeft Anna een nieuw theaterinitiatief in het leven geroepen en werkt sindsdien als actrice en onafhankelijk (toneel)schrijver en theatermaker onder de naam stichting Dame Jeanne. Naast haar werk als theatermaker studeert ze Algemene Cultuurwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Op 16 maart. presenteert ze samen met Bert Wagenaar van Kreveld een eerste proeve van de korte familievoorstelling 'Sleeping Beauty II'-. http://www.damejeanne.nl/ en http://www.annarottier.com/JEANNIE DARK. REVOLUTIONS ARE DAILY PRACTICE
Jeannie Charlene en Frank Irving, een kleinkunstvoorstelling
Jeannie vertelt verhalen. Over haar thuis. Bij haar thuis was het Pipi Langkous. Ze zingt. Over de kunst van het verliezen. En droomt. Over het zijn van een superheld. Actrice Jeannie Charlene wordt in deze kleinkunstvoorstelling muzikaal begeleid door Frank Irving.

Jeannie Charlene werkt als zangeres, danseres en actrice, en als docente. In 2008 studeerde zij af als kleinkunstenaar aan theateropleiding Selma Susanna te Amsterdam. Jeannie Dark is haar eerste eigen solovoorstelling. www.jeanniecharlene.com

Heleen van den Hombergh is zangeres en schrijft de laatste jaren haar eigen werk. Met haar muziekprojekt Rush in the Woods gooide ze hoge ogen bij pers en publiek. Op 16 maart hoort u -als allereerste- 3 nieuwe engelstalige songs die ze schreef naar aanleiding van de dood van haar ouders en de geboorte van haar dochter. http://www.heleenvandenhombergh.com
Florus van Rooijen (akteur, componist en tekstschrijver) zal haar bijstaan op piano voor een aantal door henzelf geschreven nederlandstalige liederen. http://www.florusvanrooijen.nl/

Leonie Kuipers, Marjolein Vogels en Bas Kohler presenteren op 16 maart een score met live-tekenenen en dans. "Danser c'est comme designer avec un ligne invisible, mais avec un stylo majestueux ; le corps.' Dit citaat van Dominique Brafourt inspireerde ons in de zoektocht naar een dialoog tussen pen en dansers, die moet resulteren in een vermenging van dans en tekenen tot choreografic.
Uit het spanningsveld tussen het cerebrale tekenen en het fysieke van de dans, komen tal van nieuwe mogelijkheden voort die wij opzoeken, onderzoeken en uitproberen. 16 maart de eerste resultaten van dit experiment.
Bas Köhler (Amsterdam 1973): Tekenen is schrijven met beelden; hij vertelt verhalen met cartoons, strips en illustraties. Studeerde strip en illustratie aan de Escola Joso in Barcelona. Naast het tekenen in zijn atelier geeft hij life-cartoon-slam performances bij debatten en theater en experimenteer ik met de visuele sensatie van het tekenen als handeling.
http://www.baskohler.nl/

Leonie Kuipers (27) studeerde aan de ArtEZ-dansacademie, de Rotterdamse Dansacademie en aan de Universiteit van Utrecht. Momenteel choreografeert ze korte dans- / bewegingstheater voorstellingen, doceert ze bij Danscentrum Utrecht en werkt ze als freelance journaliste voor onder andere Theatermaker en Blend magazine.
Marjolein Vogels (25) studeerde af aan de Amsterdamse Theaterschool en is sindsdien werkzaam als moderne danseres. Ze danste onder andere bij United –C , Sonya Algar, de Brakke Zondag en de Parade.

Tet Koffeman is een muzikante/zangeres/songwriter die met haar programma Roots & Wings diepe indruk maakt.
Sterke composities, een hecht bandgeluid en een intieme performance maken duidelijk dat hier een authentieke performer van zich laat horen. Vol liefde en verbazing kijkt ze naar de mensen en dingen om haar heen en zonder zelfcensuur beschrijft ze haar plek in de wereld.
In deze solo try-out op 16 maart nieuwe liedjes ter voorbereiding op de CD-opnames in 2009. http://www.antoniasings.nl/


Bert Wagenaar van Kreveld is acteur en kleinkunstenaar en iniator van Nieuw Werk. Hij studeerde aan de Amsterdamse Toneelschool, Spaans aan de universiteit van Amsterdam en theatermaken op de theateropleiding Selma Susanna. Hij speelde in verschillende TV-series (bijv. in 1991 ‘De Zomer van ’45) en commercials en trad op als dichter. Sinds 2005 tourt hij met zijn soloprogramma’s ‘Hoogspanning’ en ‘Planeet Bert’ langs de kleine theaters van Nederland.
Op 16 maart presenteert hij samen met Anna Rottier "Sleeping Beauty II".
http://www.bookbert.com/ en www.youtube.com/bookbert
N I E U W W E R K 4, maandag 16 maart 2009, Theaterwerkplaats voor Nieuw Werk20.15 Podium Westerdok, Westerdok 746, Amsterdam“een presentatie van professionele voorstellingen in wording” zie ook: www.podiumwesterdok.nl/nieuwwerk Reserveren via nieuwtheaterwerk@gmail.com of 020-6848767 (max. 30 plaatsen á € 5,- / € 3,-)Routebeschrijving: www.podiumwesterdok.nl , en bel 06 33 719 124 bij de intercom.