20090209

miriam londoño


Galerie 59Werken op papier


14 februari - 11 april 2009
De tentoonstelling wordt op zaterdag 14 februari om 16 uur geopend door Elba Lucía Pacheco, Culturele Attaché van de Colombiaanse Ambassade.
U bent van harte welkom op de opening.

Walking people, 2008, papier, pigmenten en wax, 55x110cm.

Tekeningen van papier
De papierkunstwereld werd verrast door een nieuwe techniek die Miriam Londoño ontwikkelde waarmee zij werken maakte bestaande uit levensgrote teksten geschreven met papierpulp. De teksten gingen vaak over persoonlijke ervaringen en behandelde historische en sociaal-politieke gebeurtenissen.
De kunstwerken werden in binnen - en buitenland enthousiast ontvangen en zij kreeg prijzen uitgereikt voor deze werken door zowel jury's als het publiek.
Haar nieuwe werken die hier getoond worden zijn tekeningen waarbij zij gebruik maakt van dezelfde techniek die zij bij teksten toepaste. Ook hier wordt dezelfde dualiteit gecreëerd zoals bij de teksten: er worden geen tekeningen gemaakt op een ondergrond van papier maar er wordt getekend met het papier zelf. Hierdoor ontbreekt de ondergrond en worden de geschetste lijnen van papier gedwongen tot een logische en coherente structuur van transparante tekeningen. Het is deze structuur die functioneert als de vervanging van de afwezige ondergrond.
Haar werken verbeelden gebruikelijke straatbeelden uit stedelijke omgevingen en vormen ideale onderwerpen voor het maken van een noodzakelijke structuur van papierlijnen die vereist zijn bij dit soort werken.
De kunstwerken worden los van de muur gepresenteerd. Op deze manier voegen licht en schaduw een belangrijke dimensie toe aan haar werken.Galerie 59 / SBK Amsterdam Zuid
Van Eeghenstraat 59-I
1071 EW Amsterdam
Tel: 020-6732640
galerie59
Openingstijden:
Woensdag t/m zondag van 11 - 17 uur.