20081230

marta gómez


PERSBERICHT – AGENCY AMBOS MUNDOSMARTA GOMEZ,Colombiaanse singer-songwriter verovert Europa, te beginnen bij Gent, Antwerpen en Amsterdam.

Concerten:
Handelsbeurs, Gent Belgie: wo 21 januari ‘09
WCC Zuiderpershuis, Antwerpen België: vr 23 januari ‘09
Tropentheater, Amsterdam Nederland, Zat 24 januari ‘09

De in New York woonachtige Colombiaanse Marta Gomez is één van de meest vooraanstaande muzikanten van Colombia. Ze laat zich inspireren door auteur Isabel Allende en schrijft songs over sociale issues in Colombia, Argentinië, Cuba en Spanje. Deze bijzondere, jonge zangeres staat op punt om na de USA en Zuid-Amerika ook Europa te veroveren.
Op 21 januari staat ze in de Handelsbeurs in Gent, vervolgens op 23 januari in het Zuiderpershuis in Antwerpen en op 24 januari ook in het Tropentheater te Amsterdam.
Marta Gomez en haar uit uit verschillende landen afkomstige bandleden beschikken over een repertoire van originele composities gebaseerd ophet grote aantal bestaande Latijn-Amerikaanse ritmes. Marta vermengt in haar songs het plezier vande Caraïben met de nostalgie van de Andes, op smaak gebracht met een snuifje jazz en nostalgische pop. Samen met haar getalenteerde band (fluit, gitaar, percussie en bas), doorkruist deze jonge singer-songwritereen verzameling stijlen gaande van Colombiaanse cumbia en bambuco, Argentijnse zamba en chacarera, Cubaanse son tot Peruaanse landó.

Marta zingt over haar leven, relaties en, met een zekere heimwee, over haar moederland. In 2005 werd ze door het Colombiaans magazine ‘Fucsia’ verkozen als een van de vijf meest representatieve vrouwen van het jaar. Het album ‘Cantos de Agua Dulce’ was in 2004 genomineerd voor de Billboard Latin Music Awards als het beste Latin Jazz Album. Op moment van het schrijven van dit persbericht legt Marta Gomez de laatste hand aan een nieuw studio album dat in 2009 zal veschijnen.
Line-up:
Marta Gómez (zang/ Gitaar)- Colombia
Franco Pinna (drum en percussie) - Argentinë
Fernando Huergo (bass) - Argentinie
Yulia Musayelyan (fluit) - Russia
Juan Francisco Herrera Rey- (Gitaar)- Venezuela
Discografie
"Marta Gomez" (2001)- Independent
"Solo es vivir" (2003) – Independent
"Cantos de Agua Dulce" (2004)- Chesky Records/ BeNeLux is Challenge Records
"Entre Cada Palabra" (2006)- Chesky Records/ BeNeLux is Challenge Records

Links:
www.myspace.com/martagomez
www.martagomez.com
http://nl.youtube.com/watch?v=8goILWkYRU4