20081110

nieuwewerk3


vrijdag 14 nov. 2008, Theaterwerkplaats voor Nieuw Werk
20.15 Cliffordstudios, Cliffordstraat 38, Amsterdam
"een presentatie van professionele voorstellingen in wording"
Reserveren via nieuwtheaterwerk@gmail.com of 020-6848767 (max. 30 plaatsen á € 2,50 )
Routebeschrijving: http://www.muzenis.nl/ dan aanbellen bij: de Huiskamer.
** Nieuw Werk krijgt per januari 2009 een eigen huis: http://www.podiumwesterdok.nl/ **
layout by MultiSonja

Met op 14 nov. : Tet Koffeman, Paula Wessels, Anna Rottier, Dennis Kivit,
Godfried Dhondt, Jennifer Evenhuis, Margriet Dantuma, en Bert Wagenaar van Kreveld.

Nieuw Werk is een podium voor professionele theatermakers van alle disciplines om feedback te krijgen van collega's en ander publiek. Om nieuw materiaal uit te proberen of om een nieuwe interpretatie te geven aan bestaand materiaal.
Bert Wagenaar van Kreveld heeft dit initiatief genomen zodat theatermakers aan elkaar en andere geïnteresseerden kunnen laten zien hoe ze met hun vak bezig zijn. De uitwisseling levert misschien nieuwe samenwerkingsverbanden op tussen de verschillende theaterdisciplines of – makers.
De avond bestaat uit maximaal 5 à 6 presentaties. Na afloop wordt een dialoog georganiseerd tussen de makers en het publiek. Zo krijgt het publiek een kijkje achter de schermen en zullen de theatermakers hopelijk een stapje dichter bij het eindresultaat komen. Misschien hoort het publiek zelfs wat de theatermaker van plan was.
Bert is iniatiefnemer van Nieuw Werk. Vanaf 2009 zal hij deze avond samen met Anna Rottier organiseren in Podium Westerdok: www.podiumwesterdok.nl
Margriet Dantuma studeerde in 2001 af aan de toneelacademie van Maastricht, en werkt sindsdien als regisseur, schrijfster en actrice in zeer uiteenlopende producties. De aanvankelijke onsamenhangendheid lijkt een eenheid te worden met de eerste stappen naar een one womanshow, waarin alles draait om Krekel. Op 14 nov. zal zij hiervan een onderdeel presenteren.
Jennifer Evenhuis is veelzijdig actrice en cabaretière. Zij studeerde af aan de Theaterkade en speelde bij 'de Bloeiende Maagden' en bij jeugdtheatergezelschap 'Unieke Zaken'. Ook maakte zij de voorstellingen "Pas op, bevat een bron van Fenylalanine" en "Schildpaddenpoep". Zij speelde daarna bij Comedytrain, behaalde in 2007 de finale van de Culture Comedy Award en tourde afgelopen seizoen met de "Girls Comedy Night" door het hele land. Op 14 nov. zal zij een gedeelte uit haar nieuwe cabaretprogramma "Hoe moeilijk kan het zijn?" laten zien en horen. www.jenniferevenhuis.nl
Tet Koffeman is een muzikante/zangeres/songwriter die met haar programma Roots & Wings diepe indruk maakt.
Sterke composities, een hecht bandgeluid en een intieme performance maken duidelijk dat hier een authentieke performer van zich laat horen. Vol liefde en verbazing kijkt ze naar de mensen en dingen om haar heen en zonder zelfcensuur beschrijft ze haar plek in de wereld.
In deze solo try-out op 14 nov. nieuwe liedjes ter voorbereiding op de CD-opnames begin 2009. http://www.antoniasings.nl/

Anna Rottier volgde na haar eindexamen gymnasium (1989) een jaar in Parijs de Franse toneelopleiding École Florent. In 1998 studeerde ze af aan de Arnhemse Toneelschool. In 2001 richtte ze samen met collega-acteurs de theatergroep Polly Maggoo op waarvan ze vijf jaar lang de artistieke- en zakelijke leiding had. In 2006 heeft Anna een nieuw theaterinitiatief in het leven geroepen en werkt sindsdien als actrice en onafhankelijk (toneel)schrijver en theatermaker onder de naam stichting Dame Jeanne. Naast haar werk als theatermaker studeert ze Algemene Cultuurwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Op 14 nov. presenteert ze samen met Bert Wagenaar van Kreveld een eerste proeve van het 'Sleeping Beauty'-project. http://www.damejeanne.nl/ en http://www.annarottier.com/

Paula Wessels werkte als luchtacrobate in een rondreizend circus, studeerde aan de circusschool van Moskou en treedt tegenwoordig op als luchtacrobate op feesten. Ze heeft de wens de circusdiscipline in meer theatrale vorm te gieten. In het nieuwe jaar zal Paula bij Podium Westerdok haar beeldend gedicht presenteren. Paula verzorgt de ontvangst op 14 nov.
Creative, Godfried Dhondt heeft na zijn succesvol afgeronde theateropleiding bij Studio ST&M met o.a. Amber Schoop en Bert Wagenaar van Kreveld verschillende kleinkunstprogramma's gespeeld en gemaakt zoals We are Dutch en Bits! Momenteel is hij als Creative Director van CU communicatie verantwoordelijk voor het geven en ontwikkelen van trainingen en creatieve tekstconcepten voor o.a. Albert Heijn en Prénatal.
http://www.cucommunicatie.nl/ Godfried presenteert Nieuw Werk op 14 nov. a.s.
De in Amsterdam geboren zanger, gitarist en songwriter Dennis Kivit studeerde aan het Hilversum's conservatorium en de Kleinkunst academie. Hij kreeg zangles van o.a. Mark Murphy en Deborah Brown. Hij speelde in 'Les Misérables', 'Cats' en de a capella groep Montezuma's Revenge. Hij won de Swing Society Award en geeft momenteel les aan het Utrechts conservatorium.
Vorig jaar toerde hij met zijn theatervoorstelling Zing The Beatles! -2 en momenteel is hij bezig met de voorbereiding van zijn nieuwe CD 'Borderlines' die tussen het werk van Amos Lee en John Mayer in zit. (vervolg op pag. 3)
19 November presenteert hij deze CD in theater Het Oude Raadhuis te Hoofddorp tijdens zijn voorstelling "DURF!" en 14 nov. a.s. wordt uw eerste kennismaking met zijn nieuwe werk!
Meer info op http://www.dezanger.nl/

Bert Wagenaar van Kreveld is acteur en kleinkunstenaar en iniator van Nieuw Werk. Hij studeerde aan de Amsterdamse Toneelschool, Spaans aan de universiteit van Amsterdam en theatermaken op de theateropleiding Selma Susanna. Hij speelde in verschillende TV-series (bijv. in 1991 'De Zomer van '45) en commercials en trad op als dichter. Sinds 2005 tourt hij met zijn soloprogramma's 'Hoogspanning' en 'Planeet Bert' langs de kleine theaters van Nederland.
Op 14 nov. presenteert hij samen met Anna Rottier een eerste proeve van het 'Sleeping Beauty'-project.
http://www.bookbert.com/ en www.youtube.com/bookbert