20080530

Metropolis zoekt redacteur

In september start Metropolis met een nieuwe serie afleveringen op Nederland 3. Daarvoor zijn we op zoek naar een nieuwe redacteur. Meer informatie vind je hieronder.

De VPRO is een publieke en multimediale omroeporganisatie. De VPRO maakt programma’s voor radio en televisie, programmeert digitale themakanalen, maakt innovatieve websites, organiseert evenementen en geeft de VPRO-gids uit. De VPRO hecht waarde aan bevlogenheid, nieuwsgierigheid en creativiteit. De VPRO werkt aan een verregaande integratie tussen al haar activiteiten om voor kijkers, luisteraars, lezers en internet-gebruikers een uniek programma-aanbod te verzorgen.

Voor Metropolis zoeken we op korte termijn een:

REDACTEUR (m/v, full time) Spaanssprekend en -schrijvend is een vereiste.

Metropolis is een multimediaal programma met een uitgebreide website en een wekelijkse uitzending op televisie. Door een wereldwijd netwerk van jonge correspondenten worden wekelijks korte filmpjes gemaakt rond een wereldwijd thema.

Van de redacteur wordt verwacht dat hij/zij een deel van de correspondenten onder de hoede neemt, begeleidt en aanstuurt. Daarnaast denkt de redacteur mee over nieuwe thema´s en programma-inhoud. De redacteur moet ruime ervaring hebben op een (televisie)redactie. Naast een ‘makersgevoel’, moet de redacteur ook organisatietalent hebben en de correspondenten inhoudelijk kunnen begeleiden. Creativiteit en mondigheid zijn onmisbaar op de redactievloer.

Wij bieden:

De maand juni twee dagen per week, vanaf 1 juli fulltime voor de duur van 6 maanden.

Het salaris ligt tussen € 2.355,72 en € 3.593,77 bruto per maand. De overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO voor het omroeppersoneel.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Stan van Engelen: s.van.engelen@vpro.nl


Geïnteresseerd? Stuur dan je sollicitatie voor 6 juni naar vacature@vpro.nl
of naar VPRO, t.a.v. afd. HRM, Postbus 11, 1200 JC Hilversum.