20080226

Debat over de verkiezingen in Spanje


Zaterdag 8 maart 2008, 12-14 uur, Instituto Cervantes, Domplein 3, Utrecht

Wat staat er op het spel bij de verkiezingen in Spanje?
Op 9 maart 2008 vinden in Spanje parlementsverkiezingen plaats. Het belooft spannend te worden. Zal premier Zapatero van de Spaanse Socialistische Partij (PSOE) van de kiezers een tweede termijn krijgen of moet hij het stokje overgeven aan zijn rivaal Rajoy van de Volkspartij (PP)?
Het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP) organiseert in samenwerking met LIZE een debat over belangrijke verkiezingsthema's.Programma:
-Wat willen de partijen op het gebied van economie en buitenlandse politiek? Door Otto Holman, politicoloog, docent Internationale Betrekkingen en Europese Politiek, Universiteit van Amsterdam.
-Laatste verkiezingsnieuws uit Madrid. Live verbinding met Steven Adolf, correspondent van NRC Handelsblad in Madrid.
-Opgroeien in Baskenland met de herinnering aan de burgeroorlog. Column door Kristina Goikoetxea, schrijfster van het boek Evamar (uitgeverij De Geus) www.evamar.nl

Eerherstel voor de slachtoffers van de dictatuur of oude wonden open halen? Wat willen de partijen met de zeer omstreden Wet op Historische Herinnering (Ley de Memoria Histórica), die recht wil doen aan de slachtoffers van de Spaanse burgeroorlog? Door Robert Lemm, historicus en vertaler, schrijver van het boek Geschiedenis van Spanje.
Het debat staat onder leiding van Fernando Miguel, beleidsmedewerker bij FORUM, Instituut voor Multiculturele Ontwikkeling te Utrecht.

Het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP) betrekt mensen bij politiek en samenleving. Meer informatie? Kijk op: www.publiek-politiek.nl

Zaterdag 8 maart, 12:00 -14:00 uur
Instituto Cervantes, Domplein 3, Utrecht
Voertaal: Nederlands
Toegang gratis, aanmelden gewenst: a.domingo@publiek-politiek.nl 020 - 521 76 66