20220608

Lezing door Spaanse kunstenaars in het Instituto Cervantes.Op vrijdag 17 juni om 19.30 uur geven de kunstenaar Vanesa Abajo Pérez en Elena Prado een lezing over hun eigen werk in de grote zaal van het Instituto Cervantes. De lezing heeft als onderwerp de rolvan migratie in de kunst waaraan invulling wordt gegeven vanuit een Spaans perspectief.

Internationaal bekroonde filmmaakster Vanesa Abajo Perez vertelt over haar persoonlijke ervaring als kind van Spaanse migranten, die een rol speelt in haar documentaires. Kunstenaar Elena Prado zal spreken over haar onderzoek naar Spaanse migratie in Nederland ten tijde van dictator Franco en welke rol kunst kan spelen in het ophalen van verhalen.

Deze lezing maakt deel uit van een cultureel randprogramma dat georganiseerd wordt in het kader van de Spaanse fietstour La Vuelta, die deze zomer in Nederland plaatsvindt. Kunsthistorica Krista van der Bron organiseert samen met Artists-in-residence Witte Rook en Stedelijk Museum Breda, Noordbrabants Museum en Willem Twee Kunstruimte dit programma in de drie steden waar de Vuelta start: Utrecht, Den Bosch en Breda. Het programma bestaat uit lezingen waarbij de ontmoeting tussen hedendaagse Nederlandse en Spaanse kunst en cultuur centraal staat. Kunstenaars en curatoren uit Nederland en Spanje vertellen over hun werk en ervaring als migrant, kunstenaar of curator in het licht van onze gedeelde historie. De onderdelen van het programma vinden plaats op vrijdag 17 juni in Utrecht, zaterdag 18 juni in Breda en zondag 19 juni in Den Bosch. Ga voor meer informatie naar de website witterook.nu.

Praktische informatie


Locatie:

Instituto Cervantes: Domplein 3, Utrecht

www.cervantes.nl

Tijd:

19:30 tot 21:00 uur – inloop om 19:00 uur

Taal: Engels

Info: https://cultura.cervantes.es/utrecht/nl/vuelta----arte.-artistas-migrantes/151649


Aanmelden:

info@witterook.nu of via de website www.witterook.nu

Organiserende partijen

Dit programma is onderdeel van het activatieprogramma van La Vuelta Holanda en is een samenwerking van Witte Rook met Stedelijk Museum Breda, NoordBrabants Museum, Willem Twee Kunstruimte en kunsthistorica Krista van der Bron met ondersteuning van Instituto Cervantes, Kunstliefde – ruimte voor beeldende kunst en De Nijverheid. Dit programma is mede mogelijk gemaakt door La Vuelta Holanda, Stichting Kleio, Gemeente ‘s-Hertogenbosch, Gemeente Breda en Utrecht Marketing. AGENDA CULTURAL. CíRCULO D.M.