20181122

'Sentimientos Invadidos' del pintor y fotógrafo Fernando García Díaz


Fernando García Díaz, nació en Montevideo-Uruguay en el año 1953. Estudió en la Academia de arte en Montevideo Uruguay. También ha hecho varios cursos en el campo de las artes visuales y fotografía. García Díaz vive y trabaja en Ámsterdam desde 1972.

fegardi.com

INAUGURACIÓN
Día: Viernes 30 de Noviembre
Hora: 17:00-20:00 horas
Lugar: Casa MigranteExpositie 'Sentimientos invadidos/ Feelings invaded', schilderijen van Fernando García Díaz

‘(…) wetend dat deze geen welbepaald doel heeft, werp ik mij in de afgrond en zoek de totaliteit te begrijpen door middel van de kleur en haar bevrijdingstaal’. Fernando García Díaz

De schilderijen van Fernando Garcia Diaz gaan over schilderen, materie, verf op doek. In olieverf creëert hij explosieve, abstracte landschappen, opgezet in brede kleurbanen, met een zwierig en turbulent handschrift. Vaak is er geen horizon; figuratie ontstaat intuïtief. De voorstelling is los en de beweging van schilderen dynamisch. Fantasie en expressie gaan samen in Garcia Diaz’s werkwijze. In zijn werk komt hij tot een ruimtelijkheid, waarin kleur, vorm en tegenvorm essentiële elementen zijn.


Fernando Garcia Diaz (Montevideo, Uruguay) heeft gestudeerd aan de kunstacademie van Montevideo te Uruguay. Hij heeft tevens diverse cursussen gevolgd op het gebied van beeldende kunst en fotografie. Garcia Diaz woont en werkt in Amsterdam.


Inauguratie: vrijdag 30 november om 17.00 - 20.00 uur
Expositie: van 3 t/m 21 december, (10-13, 14-17 en 19.30-21.30 uur)
In de bibliotheek van Casa Migrante, Van Ostadestraat 268. AGENDA CULTURAL.CíRCULO D.M.