20141107

BUENAS NOTICIAS... TENTEMPIéS LANZA NUEVO DISCO

PERSBERICHT
Amsterdam, 7 november 2014

TENTEMPIÉS LANCEERT TWEEDE SINGLE ‘DAME TU MANO’

Vandaag lanceert TenTemPiés de nieuwe single ‘Dame Tu Mano’ (‘geef me je hand’) met een bijgaande animatie-videoclip gemaakt door FreakinFrames. Na ‘Quiero Saltar’ is dit is de tweede single van het album ‘Rebelucionario’ dat vorige maand verscheen, geproduceerd door Pieter Both (BEEF!). De band omschrijft de muziek zelf als Damsko Mestizo: een dansbare ‘Amsterdamse mix’ van latin rock, reggae en ska. Dit jaar was TenTemPiés te zien op diverse festivals in Nederland, waaronder Zwarte Cross, Down The Rabbit Hole en Into The Great Wide Open. Een clubtour volgt in januari/februari 2015.

Bekijk hier de videoclip van ‘Dame Tu Mano’: http://youtu.be/s4oa59Vv1Cs

Over TenTemPiés
De barricaden op, maar wel met dansschoenen aan. Dat is de Amsterdams-Chileense band TenTemPiés (‘hou je staande’) in een notendop. Muziek met een boodschap. Zanger Maurino Alarcón is geboren in Nederland in een Chileense familie in ballingschap. Zijn ouders ontvluchten hun vaderland na de staatsgreep van 11 september 1973. Samen met gitarist Jouke Schwarz - half Schots, half Nederlands maar opgegroeid in Chili - richt Maurino in 2008 de band TenTemPiés op. In 2011 verschijnt het debuutalbum ‘Canto Para Gritar’ en sindsdien is de band bijna non-stop op tour. Na een druk festivalseizoen dit jaar en buitenlandse tours in China, België, Frankrijk en Spanje, wordt het nieuwe full-length album ‘Rebelucionario’ op 24 oktober 2014 uitgebracht dat een dag eerder in een bomvolle Melkweg zaal wordt gepresenteerd.

Over ‘Rebelucionario’
De nummers op 'Rebelucionario’, een combinatie van de woorden 'rebel’ en 'revolucionario’. De Spaanstalige teksten zijn geschreven door zanger Maurino Alarcón, zoon van Chileense politieke vluchtelingen. Zijn politieke belangstelling is er dan ook met de paplepel ingegoten. Tegelijkertijd laten de liedjes zich kenmerken door opzwepende ritmes, aanstekelijke zanglijnen en vrolijke melodieën. 'Rebelucionario’ laat het muzikaal diverse karakter van de band zien in een vlucht door een groot scala van genres met als bindmiddel de akoestische gitaar, de geëngageerde teksten en de toegankelijke, dansbare muziek. Het is het album van een "feestband" die het niet schuwt om de diepte in te gaan.

‘Dame Tu Mano’ primeur bij DWDD: http://youtu.be/rWdNGXktrkM 
Voor meer informatie: http://www.tentempies.com
AGENDA CULTURAL. CíRCULO D.M.