20120222

LA RAíZ

PERSBERICHT

Amsterdam, 22 februari 2012

La Raíz presenteert nieuwe videoclip ‘El Tren Huracán’

Drie en een half jaar na de release van het nummer ‘Raíces’ presenteert Spaanse mestizo band La Raíz wederom een prachtig nummer ontstaan uit samenwerking met accordeonist Pau Barberà (bekend van Tashkenti). Het nummer heet ‘El Tren Huracán’ waarvoor tevens een videoclip is gemaakt.
“El Tren Huracán (Orkaan) is geen normale trein, het is een trein die slechts een keer in je leven langskomt, en wanneer het onderweg is komt de trein nooit aan op een bestemming, het raast alsmaar door.”

De song ‘El Tren Huracán’ is door La Raíz geschreven als een hommage aan de afgelopen jaren dat dit aanstormend mestizo talent uit Valencia onderweg is op deze trein. De videoclip van dit nummer bevat beelden geschoten tijdens de opnamen van het nummer en tijdens hun reizen op tour na de release van het album ‘El Lado de los Rebeldes’ (2011).

Over La Raíz
La Raíz is een rijzende ster in de Spaanse mestizo scene. Deze Valenciaanse 11-koppige band toont met overtuiging het talent van een nieuwe generatie mestizo artiesten. Na optredens op festivals als Rototom Sunsplash, Maearock en Vestivern, en support optredens voor grote namen als La Pegatina, heeft La Raíz in korte tijd het grote publiek weten te imponeren.

La Raíz zal begin mei 2012 een eerste bezoek plegen aan Nederland voor enkele exclusieve concerten.

Website: LA RAíZ

AGENDA CULTURAL. CíRCULO D.M.