20111018

FIESTA MACUMBA VIERT DIA DE LOS MUERTOS MET SON 5

Op 27 oktober dompelt Fiesta Macumba zich onder in de Mexicaanse traditie van ‘Dia de los Muertos’. Tijdens deze editie van het Latijns-Amerikaanse feest op de nieuwe locatie Winston Kingdom in Amsterdam komen de doden weer tot leven op de danslvoer. Naast de meest dansbare Latino tunes van DJ Rodrigo en Poto Peludo kan het publiek zich de benen uit het lijf dansen tijdens een live optreden van de band Son 5.

De Amsterdamse band Son 5 brengt een explosie mix van dansbare en energieke muziek van Latijns-Amerikaanse bodem. Dit collectief van acht muzikanten uit Ecuador, Mexico, Argentinië, Chili en Nederland speelt een variatie van Latin folklore en vertaalt de wortels van deze stijl in hun eigen swingende geluid. Son 5 laat je baden in de geuren en kleuren van heel Latijns-Amerika, en creëert een onweerstaanbare feestsfeer. Bereid je voor om te dansen op stijlen als cumbia, son, joropo, huapango, rumba en festejo.

Residents DJ Rodrigo en Poto Peludo draaien zoals altijd de heetste Latin plaatjes die er op de koude oktobernacht te vinden zijn. Maar behalve het oor wordt het oog ook flink verwend op Fiesta Macumba. Speciaal voor de gelegenheid kan men zich ter plekke laten schminken in de authentieke ‘Dia de los Muertos’ calaveras-stijl. De mensen van Dimension4 Theatre, ook wel bekend van het performance-ritueel La Dentona, kunnen zich experts noemen in het thema ‘Dia de los Muertos’ en maken het feest dan ook compleet. Maar er is meer! De echte die hard geschminkte Fiesta-gangers maken kans om een met snoep en verrassingen gevulde Mexicaanse piñata mee naar huis te nemen. Hoe deze te winnen is? Daar kom je op 27 oktober achter.

Zoals gewoonlijk wordt er ook weer aan de bar getrakteerd. Tot 3:00 uur kan men genieten van de verschillende '2 for 1 specials'. Kortom: party latino style!

Datum: 27 oktober 2011
Locatie: Winston Kingdom
DJs: Rodrigo en Poto Peludo
Live: Son 5
Host: MC Mauro
Tijden: 22:00-04:00 uur
Entree: €6,-

Over Fiesta Macumba
Fiesta Macumba is een maandelijkse clubavond vol alternatieve Latijns-Amerikaanse muziek. Het feest heeft door de jaren heen plaatsgevonden op verschillende locaties in Amsterdam. Wat begon als een sporadisch feest in Pakhuis Wilhelmina vond vorig jaar onderdak in de Bitterzoet als maandelijkse clubavond op de donderdag. Inmiddels is Winston Kingdom de nieuwe thuisbasis geworden, maar worden er sinds kort ook edities georganiseerd in andere delen van het land, zoals De Piek in Vlissingen op 12 november.

Fiesta Macumba: http://www.facebook.com/FiestaMacumba

AGENDA CULTURAL. CíRCULO D.M.