20101006

CARMEN IN DE KAASFABRIEK




Dimension4Theatre presenteert
CARMENIN DE  KAASFABRIEKEen flamenco-muziektheatervoorstelling met een toefje fanfare
Tijd: Zaterdag 16 oktober om 16.15 uur & 21.15 uur | Zondag 17 oktober om 17.00 uurLocatie: Project 072 (voormalige Schuurmanfabriek) | Koelmalaan 310 | AlkmaarKaarten: € 6.50 | Reserveren: alkmaarsmeer@gmail.com 
Durven wij te dromen en onze dromen werkelijkheid te maken? De vertrouwde wereld los te laten en het onbekende tegemoet te gaan? De gastarbeiders die in de jaren ‘60 en ‘70 naar Nederland kwamen om te werken,waagden de stap. Lopende banden, machines en ploegendiensten. Dagen dan weer nachten, week na week, jaar na  jaar. Het ritme van de fabriek bepaalt de levens van deze arbeiders. Zoals het ‘compas’ van de flamenco het ritme van de dans bepaalt. Maar intussen broeit in de kaasfabriek het liefdesverhaal tussen de rebelse Carmen en de hardwerkende Don José…
‘Carmen in de Kaasfabriek’ versmelt flamenco, theater, opera en fanfare. Opzwepende flamencodans van kaasmaaksters, de glorie van een heldhaftige toreador, machines, bonzende harten en een vleugje kaas zijn de ingrediënten voor deze voorstelling. Carmen leeft voor de liefde en de vrijheid. Maar wat is vrijheid? En wat haar prijs?
Theatermaakster Irene de Bruin heeft met vergevorderde flamencodansers en jonge acteurs deze voorstelling tot stand gebracht in samenwerking met studenten van zangeres Ellen Verburgt en Liesbeth Brinkman. De voorstelling  is geïnspireerd op de opera ‘Carmen’ van Bizet en het gelijknamige boek van Prosper Mérimée. Interviews met Spaanse gastarbeiders die in de jaren zestig in de fabrieken van Noord-Holland kwamen werken, hebben bijgedragen aan het verhaal en de personages. 
Concept, regie & choreografie: Irene de Bruin
Carmen: Doortje Roosdorp,
Don José: Marco Pesch,
Escamillo: Jurriaan Strous, 
Michaëla: Alex Douma,
Opzichter: Jos Duijn 
Flamencozang: Heléna Peréz
Flamencogitaar: Edsart Udo de Haes
Mezzosopraan: Liesbeth Brinkman
Tenor: Dick Zijlstra
Repetitor koor: Ellen Verburgt
Lichtontwerp: Petyr Veenstra
Scenografisch advies: Casandra Hernández
Productie: Alexandros Vrettos
Publiciteit: Roos Bastiaan
Fotografie: Rodolfo Vejar  
Grafisch ontwerp: Yerpun Castro
Kaasmaaksters: Roos Bastiaan, Marlies Bootsma, Liesbeth Diesfeldt, Patricia Dienst, Nicole Haselager, Yolanda Hornero Mathies, en Andreina Romeiro, Patricia Wessels.
Operakoor: Ge Ankone, Dolph Boddaert, Jan Brinkman, Heleen Broekhuizen, Jeanne Bruens, Geert Bruijnes, Anneke Goddijn, Joke Hoorenman, Constance de Ronde, Janneke Schuppert, Benjamin de Wilde.

‘Carmen in de Kaasfabriek’ is  een productie van Dimension4 Theatre met dank aan Artiance, centrum voor de kunsten in Alkmaar. De voorstelling vindt plaats tijdens het Alkmaars Meer Festival. Kijk voor meer speeldata op www.dimension4theatre.com AGENDA CULTURAL. CíRCULO D.M.