20071215

Tiramisu



receta enviada por: R. de López


voor tien personen

250 gr. lange vingers
2 á 3 eiwitten
4 eierendooiers
400 gr. mascarpone
3 ½ dl. sterke koffie
amaretto di saronno
100 gr. basterd zuiker
cacaopoeder


Mixen eierdooiers met basterdsuiker en mascarpone en amaretto (vijf lepels)
In een kom eiwit met zout mixen. Spatel de ene met de andere kom.
In de schaal (doe je de lange vingers) de hele boden bedekken.
Besprenkel druppels amaretto bij de lange vingers en de helft van de koffie. Alle vlooeistof moet in de lange vingers trekken.
Smeer de helft van de massa bij de lange vingers, niet dikker dan de lange vingers zelf, dan cacao poeder op de massa, vervolgens nog een laag van lange vingers, dan koffie en amaretto op de lange vingers, massa en cacao poeder.

Drie uur laten staan in de koelkast, dan weer cacao poeder en finito.