receta enviada por: Christa Bendter Nodig:
Roti vellen (pannenkoek)
1 grote ui: in stukjes snijden.
1 grote tomaat: in stukjes snijden.
6 teentjes knoflook: klein snijden.
1 bosje kousenband (Surinaamse groente): in stukjes van een 5 cm snijden.
Kip met bot (in stukjes gesneden) of kip filet in stukjes gesneden.
5 grote aardappelen.
Kruiden: curry .
Olie: om je kip in te bakken.
Zout of maggie blokjes
Zwarte peper.
Water.
Doe de olie in de pan. Bak hierin de kip bruin. Doe daarbij de ui en twee teentjes gesneden in de pan.
Even roeren. Doe daarna de gesneden tomaat erdoor. Weer even roeren. Doe de curry erbij en water tot het vlees onder staat. Breng de kip op smaak met zout of maggie blokjes. Laten sudderen tot er een dikke jus is.
De kouseband:
In een ander pannetje doe je een beetje olie in. Daarna de kousenband met wat curry mee bakken. Op smaak brengen met zout of maggieblikjes.
Water erbij en zacht laten worden.
De aardappelen:
De aardappelen niet in kleine stukjes snijden. Heel laten.
Doe wat olie in het pannetje. Bak de aardappelen heel even mee. Doe er water bij en wat curry en laat het geheel gaar koken.
Als ze zacht zijn zijn ze klaar.
Hoe warm je roti vellen op:
Zet 1 roti vel in een boterhamzakje en verwarm het in de magnetron. Door de stoom wordt je roti lekker zacht.
Njang Swieti (eet smakelijk in het Surinaams).
0 reacties:
Publicar un comentario